Nieuws & Inzichten

Blijf bij op het gebied van HR-transitie en lees hieronder onze laatste nieuwtjes en inzichten.

In de nieuwsrubriek vindt u een selectie van persberichten over onze opdrachten en interessante nieuwsberichten.In de inzichtenrubriek delen wij geregeld onze eigen inzichten binnen ons werkveld.

Nieuws

Tim Harmelink start bij AS Watson in the rol van HR Business Partner Supply Chain organisatie (Nov 2022)

With our new valued customer, AS Watson, we have worked intensively on supporting their transition towards a new & improved HR Management set up as well as expansion of the HR Supply Chain team. Initially starting with an interim HR resourcing solution in the Supply Chain Management Team and now with the joining of Tim Harmelink in the position of HR Business Partner for the Supply Chain team focused on further expanding and developing the new e-fulfillment distribution location in Ede. Congratulation and good luck Tim in this new endeavor!

Manon Tibben & Maroucha Kruissink starten bij AS Watson in het Learning & Development team (Okt/ Nov 2022)

Gedurende 2022 hebben we intensief samengewerkt met AS Watson aan diverse resourcing oplossing om de HR organizatie verder te versterken. Initieel startten we met interim HR resourcing oplossingen in het Learning & Development team alsmede het Supply Chain Management Team. We zijn nu blij te kunne nvermelden dat het L&D team nu compleet is met de start van Manon Tibben in oktober en Maroucha Kruissink in november. Met een team op volle sterke, uitdagende projecten, team building en de feestdagen in het vizier, wensen we Manon en Maroucha een fijne start en toekomst in hun carriere bij AS Watson!

Succesvolle projectoplevering @ PVH Corp. (06/2022)

In juni 2022 hebben we ons project voor PVH Corp succesvol afgerond. We hebben ondersteuning en begeleiding geboden bij de oprichting van een nieuwe, regionale kantoorlocatie in Dubai en de verhuizing van een heel team van Amsterdam naar de VAE-regio.

De Clercq Advocaten & HR Transition organiseren webinar 'Survival of the fittest' (06/2022)

Vandaag mochten wij in gesprek met De Clercq Advocaten tijdens de webinar ”Survival of the fittest’, ‘hoe tijdig aanpassen impact vermindert en groeikracht behoudt’ over hoe organisaties kunnen inspelen op de veranderende marktsituatie.

Kholood Agha treedt in dienst bij PVH Dubai als HR Manager (04/2022)

Wat een spannende start! Net na de ‘lift en shift’ naar Dubai hebben we Kholood kunnen aanwerven voor het PVH Dubai-team. Ze zal ons werk daar voortzetten, HR verder opbouwen en helpen om van PVH Dubai een geweldige plek om te werken en een favoriete werkgever in de regio te maken! Gefeliciteerd met deze uitdagende rol!

Gülén Karakis start bij AS Watson (03/2022)

Deze maand is Gülén Karakis gestart bij AS Watson vanuit het HR Transition interim-team in de rol van HR Manager Supply Chain & eFulfilment ai. Wij
wensen haar veel succes met haar opdracht en kijken uit naar onze samenwerking in de komende periode!

Tanja Snoeren & Saskia Hoogeveen trappen af met hun L&D opdracht @AS Watson (01/2022)

We verwelkomden AS Watson in ons klantennetwerk en we zijn trots en blij het corporate BeNeLux HR-team te kunnen voorzien van de juiste mensen om de uitdagingen op het gebied van L&D een boost te geven. Wij wensen Tanja en Saskia veel succes met hun opdracht!

Verkooporganisatie PVH 'Lifts & Shifts' naar Dubai (01/2022)

Halverwege 2020 zijn wij gevraagd om het MEA+ regionale Commerciële team te begeleiden bij hun people-transitie door middel van het opzetten van een nieuw regionaal kantoor en het verhuizen van de activiteiten en het team van Amsterdam naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Deze maand hebben ze het nieuw opgerichte kantoor in Dubai geopend met hun geweldige en enthousiaste ‘something old – something new’- team.

'Fertiglobe stijgt 20% in debuut in Abu Dhabi na $795 miljoen IPO' (09/21)

In september 2021 werden we gevraagd om ons opnieuw aan te sluiten bij Fertiglobe (na ons werk aan de fusie tussen OCI’s MENA-activa en de Fertil-activa van ADNOC). Onze opdracht was dit keer om de HR fundering door te ontwikkelen ter voorbereiding op de geplande beursgang en de eerste 90 dagen daarna.

Lees nieuwsberichten

Apollo Vredestein BV kondigt specialisatie vestiging Enschede aan (03/2020)

Op 5 maart maakte Apollo Vredestein de herstructurering bekend van de fabrieksvestiging in Enschede en het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. HR-transition is ingeschakeld om de organisatie door de eerste fase van het proces te begeleiden.

Lees nieuwsberichten

Voltooiing Joint Venture OCI en ADNOC (09/2019)

OCI NV en Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) kondigden de afronding aan van hun transactie om Adnoc’s kunstmest activiteiten te combineren met OCI’s nitrogen- kunstmest platform in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA).

Lees nieuwsberichten

Annemiek Priester treedt toe tot OCI NV als HR Manager International (09/2019)

Trots en blij feliciteren we Annemiek Priester met haar nieuwe rol als International HR Manager bij OCI NV. Per 1 september 2019 werken Annemiek en ons interim-team zij aan zij in het OCI NV Corporate HR Team aan de vele boeiende zakelijke initiatieven van OCI.Onze interim HR-transitie activiteiten gaan voor ons hand in hand in het versterken van het interne HR-team en dankzij ons sterke netwerk in de HR-community hebben we deze transfer kunnen faciliteren.

Tijdens een opdracht bij OCI NV werd de reikwijdte van de corporate HR-omgeving enorm uitgebreid, wat resulteerde in een sterk verhoogde werkdruk, aangezien de resourcing al vrij beperkt was. Tijdens al onze opdrachten is het steeds een doel om de maturiteit en slagkracht van het bestaande HR-team te vergroten. Ervan overtuigd dat we de juiste kandidaat in ons netwerk hadden, boden we graag onze hulp aan bij de zoektocht naar ervaren, sterke HR-professionals. Voor meer informatie over onze interim HR-functies. Klik hier…

Lees meer Lees minder

Inzichten

Fragment van Webinar ‘Survival of the fittest’ over het huidige economisch klimaat

Tijdens het Webinar ‘Survival of the fittest’ spraken we met Sacha Krekel en Renée Huijsmans van De Clercq Advocaten over de ‘cocktail’ die het huidige economisch klimaat ons opdient en hoe hier als organisatie tijdig op in te spelen.

Fragment van Webinar ‘Survival of the fittest’ over het belang van het stilstaan bij het veranderproces zelf in tijden van verandering.

During the Webinar ‘Survival of the fittest’ we talked with Sacha Krekel and Renée Huijsmans of De Clercq Advocaten about the importance of putting emphasis on the change process itself during times of impactful organization changes and how this can be vital for overall success.

HR Transition artikel (10/2020): '2 manieren waarop HR Merger & Acquisition succes kan vergroten'

Mede-oprichter & Transition Director van HR Transition, Haakon Scheepens, heeft een artikel geschreven over de rol van HR bij Mergers & Acquisitions. Lees hier het (Engelstalige) artikel.

Interview International HR (7/2020): Uiteindelijk is HR HR, waar je ook bent

Lydia de Klerk, medeoprichter en Transition Director van HR Transition, over het JV-project voor OCI en internationale HR. Lees het (Engelstalige) interview hier.