Over

Uitdagende opdrachten
met gelijkgestemden

We zijn HR Transition begonnen met twee hoofddoelen: deel uitmaken van uitdagende opdrachten en dat zij aan zij met kunnen doen met gelijkgestemden.

Dit is ook de reden waarom onze collega (Interim-)professionals ervoor kiezen om met ons samen te werken: samenwerken in een netwerk van bekwame (work-hard/play-hard) professionals en interessante opdrachten, die individueel moeilijk te verwerven zijn.

Na een aantal jaren als Interim Professionals op individuele basis te hebben gewerkt, werkten we steeds vaker aan grote en uitdagende transitieprojecten en programma’s. We merkten aan de feedback van klanten in ons netwerk dat er een gebrek is aan verandercapaciteit en kennis in hun HR-organisatie voor grote transities.

Daarnaast ervoeren we onze samenwerking, het werken met verschillende combinaties van interim professionals die we kennen en vertrouwen, gecombineerd met het interne team dat bij onze klant aanwezig is, als erg uitdagend en leuk!

Lees meer Lees minder

Wie zijn wij

team member photo

Haakon Scheepens

'Strateeg die dingen in beweging krijgt'

+31 262201137

/haakon.scheepens

Haakon heeft ruime ervaring in het leiden van de HR-functie tijdens complexe bedrijfstransformaties. Zijn doel is altijd om een duidelijke visie te presenteren over hoe HR de bedrijfsdoelstellingen kan versnellen. Hij gedijt goed in een complexe omgeving waar scherpe analyses en het leveren van tastbare resultaten het verschil moeten maken.

Begonnen als officier bij het Korps Mariniers kan hij vertrouwen op een sterk curriculum van verschillende leiderschapsrollen en bij het leiden van belangrijke operaties. Hij vervolgde zijn carrière bij Ahold Delhaize in verschillende HR-functies, altijd met verandering op de agenda. Sinds enkele jaren werkt hij ad interim, met een voorkeur voor uitdagende rollen in het managen van HR tijdens transitie.

Haakon is oprichter van HR Transition en heeft een diploma Bedrijfskunde (HR) van de Naval Academy, een diploma Strategie & Organisatie (MSc) en een Executive MBA Business & IT van Universiteit Nyenrode. Hij is ook een Lean Six Sigma Black Belt.

Key Expertise
Interim HR Directeur, (HR-) Strategie, Bedrijfsprocesverbetering, HR Management Programma & Projectmanagement, Manager Operations, Verandermanagement, Lean Six-sigma black belt, Crisismanagement, Leiderschapscoaching, HR Data Analytics.

Testimonials
‘Als leider verdient Haakon mijn hoogste aanbeveling. 'Haakon's vermogen om net dat beetje extra te doen, heeft een dramatisch verschil gemaakt in het productiviteitsniveau van ons transitieteam en heeft geleid tot buitengewone resultaten’.
- Marijke Jansen, VP HR & Bestuurslid Lely

Meer over Haakon Minder over Haakon
team member photo

Lydia de Klerk

‘Sterke focus op relaties & resultaat’

+31 262201137

/lydiahannahdeklerk

Lydia heeft haar uitgebreide HR-ervaring opgedaan in verschillende rollen binnen het HR-domein. Een belangrijk thema in haar carrière is het opzetten en uitbouwen van een Internationale HR-functie, met name voor bedrijven in transitie. Ze gedijt goed als 'er druk op de ketel staat' en houdt haar team altijd gefocust op het leveren van resultaten.

Na een HR-carrière van meer dan 10 jaar in verschillende internationale organisaties, werkt Lydia de laatste jaren als Interim HR-professional. Haar focus lag altijd op complexe projecten zoals bedrijfsuitbreiding, herstructurering en cultuur integratie. Door de HR-functie tijdens deze transities te leiden, kan ze de mensen betrekken bij haar filosofie dat 'Verandering de enige constante is' en door deze te omarmen, kunnen organisaties een sprong voorwaarts maken.

Lydia is medeoprichter van HR Transition en heeft een diploma in Human Resources

Key Expertise
International HR Management, Executive Coaching, Change Management, Programma- & Projectmanagement, HR Consultancy, Organisatieontwikkeling, HR Valuation.

Testimonials
'Lydia bleek een waardevolle aanwinst, omdat ze in staat is om het brede spectrum van HR-uitdagingen aan te gaan die men tegenkomt in een dergelijk project (joint venture Abu Dhabi); van internationaal strategisch advies tot het opzetten en runnen van de internationale HR-functie in de VAE. Lydia heeft een hoog kennisniveau, is een betrouwbare teamspeler en klaart de klus.'
- Frits Toebes MSc, Group HR Director, OCI NV

Meer over Lydia Minder over Lydia

Een selectie van professionals waarmee we werken

Corporate Social Responsibility

Executive MBA Business & IT, Nyenrode University, Program Review Board Member

Zoals Nelson Mandela zei: ‘Onderwijs is het meest krachtige wapen waarmee je de wereld kunt veranderen.’ Wij geloven in het onderwijs en dragen daar graag aan bij door sinds 2015 vrijwillig een rol te vervullen in de Program Review Board. Het doel van deze board is om de kwaliteit van de executive MBA Business & IT te toetsen.

Nationaal MS-fonds Nederland, HR Consultancy

In 2018 kwamen wij in contact met het Nationaal MS-fonds omdat zij vragen hadden over HR. We hebben besloten om onze kennis en ervaring in te zetten om hen gratis te ondersteunen en hebben dit gedaan tot 2020 toen onze ondersteuning niet langer nodig was. Ons werk met het MS-fonds bestond uit het analyseren van de verschillende inkomstenstromen en het identificeren van groeimogelijkheden, zowel autonoom als via strategische partnerschappen. Met deze strategische doelen in het achterhoofd hebben we een personeelsplanning gemaakt die versnelde groei mogelijk maakt. Investeren in HR en talent leidt in deze situaties tot het oogsten van resultaten.

quote icon
‘Het was een waar genoegen om met Haakon te werken aan de HR en Business development van onze organisatie. Alle inspanningen van Haakon zijn op vrijwillige basis geweest en hij staat altijd klaar om al zijn energie en tijd te steken in het klaren van de klus’.
Rianne Wisgerhof-van Dijk, Directeur-Bestuurder Nationaal MS fonds.